JOKER, ktorého nie je možné porovnať s predchádzajúcim

V poslednom čase chodievam do kina sama. Nikoho nepresviedčam a nenútim, ani nesľubujem na oplátku, že pôjdem s dotyčným zase na nejaký jeho film. Popravde si užívam film bez prerušovania a s malým prepašovaným občerstvením vo forme orieškov. Takto mi to vyhovuje. A ešte ma trochu začínajú vytáčať prekvapivé nadvihnuté obočia mojich známym a rodiny: "Sama?" ako keby som bola mimozemšťan.

Bolo to tak pri záverečnom filme Avengerov a pri Jokerovi.A určite budem v tom pokračovať :). Najbližšie sa teším na Malé ženy a Šťastný nový rok. Je to taká chvíľka pre mňa, keď viem, že mala je s ockom doma a ja si trochu oddýchnem pri tom čo mám rada.


Avšak nie o tom som chcela. Chcela som napísať môj pocit z filmu Joker.
Na internetových fórach sa strhla bitka, porovnávačky ....hlasovania o to, ktorý Joker je lepší. Joker Phoenix alebo Joker Ledger?
Sú to úplne 2 odlišné filmy. Spracovanie, podmienky, dejove línie. To je ako keby som mala porovnať, ktorý Superman je lepši. Z filmu Muž z ocele alebo ten zo seriálu Smallville? Aj týto Supermani sú odlišní práve dejovými líniami...lebo Clark zo Smallvillu je príbeh o dospievajúcom Supermanovi čo pri Mužovi z ocele sme už rovno prenesený do deja, kde už vieme s kým máme dočinenia.
Presne ako pri najnovšom počine Joker. Je to zrod...príbeh človeka, ktorý sa stal nepriateľom Batmana. Je to smutná cesta o nešťastníkovi, ktorý sa brodí v problémoch a radšej si predstavuje, že žije normálny život, v ktorom je uznávaný. Časom však pochopí, že ľudia sú bezcitní a prečo by im to práve on mal ďalej trpieť. Na jednej strane obdivujem na ňom to ako sa v takom stave dokázal zlomiť a postaviť sa svojim trýzniteľom čelom.  Najlepšie na jeho postave je tá nevyspytateľnosť. Neviete čo máte od neho očakávať. A presne veľa mojich známych na ten film išlo so slovami: "Veľa som nečakal a doslova som odchádzal vyvedený z mieri, že ma tak dokázali prekvapiť." Nečudujem sa. Tiež som odchádzala prekvapená a spokojná s výsledkom. Nečudo. Postava Joker predstavuje veľký potenciál, ktorý bol aj využitý. Ale ako to môžem porovnať s Jokerom z filmu Temní rytier? Joker je už v sadený do deja, kde nie je rozoberaná jeho minulosť. Je len pár scén, kde vysvetľuje ako získal jazvu, ktorú ma na ústach. Má za sebou iný príbeh ako aktuálny Joker a to ho robí úplne inak príťažlivým ako s novým počinom prebiehajúcich v kinách. Tento Joker si nás získal bez minulosti, počas pár scén, keďže poctata filmu bol Batman. a na záver musím dodať, že bol zákerne šialene inteligentný.

V súčastnosti sa natáčajú filmy o antihrdinoch a som tomu rada. Tak ako je to v živote, tak je to už aj na plátne, že nie všetko je len čierne a biele. V daných Antihrdinovských filmoch pozorujeme tú premenu. Premenu zo smoliara alebo z niktoša sa stáva či to chceme alebo nie, nie len on sám ale aj my ľudia dopomôžeme k tej "ohave." Nesprávny čas, nesprávne miesto a nesprávny človek. Značí to, že každý z nás je sivý a naše správanie, zázemie, šťastie a vplyv okolia, ktorým sa obklopujeme z nás vytvára ľudí - buď slabo sivých smerujúcich nepatrne k bielej alebo tmavosivých smerujúcich k čiernej farbe. 

Komentáre

  1. Už som počula viac ľudí, že chodia sami do kina...s pokancami :D asi by som to mala vyskúšať tiež :D ale v tvojom prípade chápem o to viac, že ten moment si vieš naozaj potom vychutnať :-)
    Jokera som ešte nevidela, lebo som sa naň stále chystala do kina s kamoškou, ale akosi nikdy nevyšiel čas :D asi to teda skôr vidím na "domáce kino" :P

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. domace kino? :D chod do kina a sama! :D uzijes si to vazne :D

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky z tohto blogu

o našej dcérke

Ako na netoxickú domácnosť

Moja cesta k „dokonalému“ stravovaniu: Ďakujem ti Paleo!